Министарка правде Маја Поповић данас је поводом Дана адвокатуре Србије и 159 година њеног постојања упутила честитку Адвокатској комори Србије (АКС), њеном председнику Виктору Гостиљцу, као и свим адвокатима у земљи, а посебно најстаријем Милошу Гашићу из Куршумлије који је у 95 години и даље активан и има двадесетак клијената.

Честитајући Дан адвокатуре Србије, установљен у знак сећања на 28. фебруар 1862. године, када је кнез Михаило Обреновић потписао указ о доношењу Закона о јавним правозаступницима, што је био и први српски закон о адвокатури, министарка Поповић пожелела је адвокатима пуно успеха у раду и заједничким настојањима којим ће се побољшавати квалитет и ефикасност правосуђа у Србији и унапређивати положај и улога  адвокатуре.

Адвокатура је важан партнер Владе Србије и нераскидиви део правосудног система, навела је министарка и подсетила на, између осталог, значајну улогу адвоката у примени Закона о бесплатној правној помоћи као и у формирању Кол центра Адвокатске коморе Србије за пружање бесплатне  помоћи